Apeldoorn pakt bedrijfsborrels aan

La Paloma, een glasbedrijf in Apeldoorn, houdt in een besloten setting regelmatig een vrijdagmiddag- of zaterdagmiddagborrel. Voor zo’n borrel vorig jaar hangt het bedrijf een last onder dwangsom boven het hoofd. De zaak is nu aanhangig bij de Bezwarencommissie van de gemeente, die over 6 weken uitspraak doet.

Uit het bedrijfspand klonk vorig jaar maart volgens toezichthouders harde muziek. Ook waren er discolampen te zien en liepen twee ‘beschonken’ personen het pand uit. Aangezien La Paloma geen slijterij of horecabedrijf is en ook niet over vergunningen beschikt om alcohol te schenken, werd een overtreding geconstateerd op basis van de Alcoholwet. Eigenaar Jerry Kers van La Paloma kreeg een last onder dwangsom van € 2.500 opgelegd. Bij een volgende overtreding dient hij deze dwangsom te betalen.

Een woordvoerder namens de burgemeester lichtte zijn beleid toe bij de Bezwarencommissie: “Een borrel op de werkvloer is in strijd met de Alcoholwet, dat weten een hoop mensen niet.” Herman Bakhuis, de advocaat van La Paloma, wijst erop dat de borrel plaatsvond in een besloten ruimte die niet voor publiek is opengesteld.

:Bronnen: glasinbeeld.nlad.nldestentor.nl en trouw.nl.