Nieuws

Ook Raad van State stelt SlijtersUnie in het ongelijk in zaak tegen Sligro

De Raad van State heeft op woensdag 2 mei het bezwaar van de vereniging SlijtersUnie tegen een besluit van het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch ongegrond verklaard. Daarmee blijft een uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant in stand. Het college van Den Bosch wenste niet handhavend op te treden tegen de vestiging van Sligro die volgens de SlijtersUnie sterke drank verkocht aan particulieren. De Raad van State acht niet bewezen dat Sligro in Den Bosch sterke drank aan particulieren verkoopt. Daar heeft de SlijtersUnie onvoldoende concrete bewijzen voor aangeleverd.

Lees verder

 

Nieuws

Merendeel sportkantines schenkt alcohol aan minderjarigen

Het merendeel van de sportverenigingen blijkt alcohol te schenken aan minderjarigen, terwijl dat verboden is. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) is teleurgesteld en wil dat de sportbonden ingrijpen. In 82% van de voetbalkantines waar 17-jarige jongens en meisjes in opdracht van onderzoekers van Blokhuis’ ministerie alcohol bestelden, kregen zij die drank zonder problemen mee. De onderzochte tennis- en hockeyclubs doen het ietsje beter, en dat geldt ook voor de kantines van sportzalen waar volleybalverenigingen spelen. De steekproef is te grof om te zeggen welke sport zich het slechtst aan de regels houdt.

Lees verder

 

Nieuws

Catawiki mag gewoon drank aanbieden zonder vergunning

De burgemeester van Assen hoeft niet op te treden tegen veilingwebsite Catawiki wegens het aanbieden van sterke drank zonder drank- en horecavergunning. Dat heeft de Raad van State vandaag in hoger beroep bepaald.

Het beroep was aangespannen door de Koninklijke SlijtersUnie. Die vindt dat veilingssites die sterke drank aanbieden, aangepakt moet worden. Catawiki uit Assen was uitgekozen voor een proefproces.

Lees verder

Nieuws

Hilversum opent online meldpunt drankkoeriers

Vanaf vandaag (29 maart 2018) heeft de gemeente Hilversum een online meldpunt waar mensen terecht kunnen met informatie over zogeheten drankkoeriers. Het meldpunt is een van de wapens die de gemeente inzet in de strijd tegen deze koeriers, die via sociale media illegaal sterke drank verkopen in de openbare ruimte. Burgemeester Pieter Broertjes: “Dit is niet alleen strafbaar, maar vormt ook een gevaar voor de volksgezondheid. Vooral jonge mensen kopen bij deze drankkoeriers en lopen zo gezondheidsrisico’s vanwege drankgebruik. Dat moet stoppen. Met het meldpunt hopen wij informatie te krijgen, die ons helpt bij de opsporing van deze koeriers.”

Lees verder